دستگاه سونوگرافي دستگاه سونوگرافي .

دستگاه سونوگرافي

كاربرد دستگاه انكوباتور

اهميت انكوباتور در آزمايشگاه ها:

دستگاهي كه قصد داريم در مورد آن ها صحبت كنيم، انكوباتور يا ( Incubator) مي باشد و به معناي پرورش دادن است. برخي از مواقع در آزمايشگاه ممكن است به يك محيط كشت مناسب و با دماي استاندارد و كنترل شده، فشار هواي استاندارد و رطوبت مطلوب نياز داشته باشيم. به عنوان مثال، قصد داريد يك باكتري يا مولكولي را رشد دهيد و نياز است تا يك محيط كشت مناسب فراهم گردد. در حقيقت، انكوباتور، دستگاهي است كه مي توان بر اين سه پارامتر مهم براي رشد باكتري و... نظارت داشته باشيد. همچنين مي توان براي رشد هر نوع ميكروارگانيسم كه مد نظر شما است، استفاده گردد. توجه داشته باشيد كه ممكن است برخي از انكوباتور ها را در آزمايشگاه مشاهده كنيد كه قابليت تنظيم رطوبت را نداشته باشد و تنها قابليت كنترل فشار هوا و دما را داشته باشند. چرا كه، تنظيم و كنترل نمودن رطوبت جزء قابليت ها و امكانات يك دستگاه انكوباتور محسوب مي شود كه در برخي از نمونه هاي موجود در بازار، چنين قابليتي وجود نخواهد داشت. قانون فيزيكي جريان همرفتي براي ايجاد گرما همچون فور يا دستگاه هاي استريل كننده نظير اتوكلاو، بر انكوباتور ها حاكي مي باشد.

قانون جريان همرفتي گرما، قانوني است كه گرما و حرارت همواره از سمت پايين به سمت بالا حركت مي كند، يعني اگر ما هواي گرم داشته باشيم و در قسمت پاييني دستگاه باشد، ميان طبقات حركت و پخش مي شود و برخي از دستگاه هاي پيشرفته و هوشمند مي توانند جريان همرفتي اجباري را ايجاد كنند، يعني مي توانند به كمك كانال هاي تعبيه شده، گرما را به صورت يكنواخت در سر تا سر دستگاه، توزيع كند.

نكات مهم و كاربردي در مورد انكوباتور:

انكوباتور ها، يكي از مهم ترين تجهيزات ميكروبيولوژيكي مي باشد. اگر دماي محيط آزمايشگاه، نزديك يا بالا تر از دماي انكوباتور ها باشد، توصيه مي شود كه محيط آزمايشگاه مجهز به سيستم هاي خنك كننده باشد. از نصب و قرار دادن آن ها در معرض نور و تابش مستقيم خورشيد پرهيز كنيد. يكي از نكات مهم اين است كه در يك دوره كاري، نبايد انكوباتور ها را با حجم زيادي از لوله هاي آزمايشگاهي پر كرد. لذا، مدت زمان زيادي طول مي كشد تا به دماي مورد نظر برسند. نحوه قرار دادن وسايل در آن ها بايد به گونه اي باشد كه هوا به صورت كامل در جريان باشد. از باز گذاشتن درب هاي انكوباتور به مدت طولاني خودداري كنيد و درون آن ها را مي توان به وسيله الكل 70 درصد نظافت و تميز كرد.

انواع انكوباتور:

اين دستگاه ها مي توانند در انواع و اندازه هاي مختلف باشند تا با نياز كاربران، مطابقت داشته باشد. در واقع، آن ها براي به انجام رساندن وظايف خود از قبيل: كشت و نگهداري نمونه ها، باكتري و ساير ميكروارگانيسم ها به صورت انكوباتور يخچال دار، آزمايشگاهي، رطوبت و CO2 توليد و طراحي شده اند.

هدف استفاده از دستگاه انكوباتور:

عملكرد اصلي يك دستگاه انكوباتور، فراهم نمودن محيط كنترل شده و فاقد آلودگي و عوامل محيطي و مخرب است. به گونه اي كه براي حفظ و رشد كشت هاي سلولي و.. بي خطر، مورد اطمينان باشد. با اين حال، هدف استفاده از اين تجهيزات در آزمايشگاه، ايجاد كردن محيط كشت سالم، ايمن و مطمئن است. همچنين امكان استفاده از آن ها براي نگهداري نوزاداني كه نارس به دنيا آمده اند، وجود دارد. چرا كه، آن ها برخوردار از قابليت كنترل دما و.. مي باشند.

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۴۷:۰۶ توسط:سينا طب موضوع: نظرات (0)

معرفي دستگاه سونوگرافي

دستگاه سونوگرافي چيست و چه اهميتي دارد؟

دستگاه سونوگرافي را مي توان به عنوان يك آزمايش و تصوير برداري غير تهاجمي تعريف كرد و در معاينات ساختار هاي داخلي بدن فرد بيمار قابل رويت مي باشد. به طور مثال، از آن ها براي تشخيص بارداري و شرايط آن مورد استفاده قرار مي گيرد. اساس كار دستگاه سونوگرافي به صورت امواج صوتي است كه با فركانس بالا از طريق آن به درون بدن بيمار انتقال پيدا مي كند و به علت رفت و برگشت صوت و امواج ، تصويري از ساختار هاي داخلي بدن ايجاد مي گردد. قابل توجه است كه اين امواج و صدا، معمولي نمي باشند و همانطور كه گفته شده است با فركانس بالا تري از صداي معمولي دارند و افراد قادر به شنيدن اين امواج نيستند. اما اين صوت قابليتي دارد كه مي تواند با ورود به داخل بدن و برخورد به اندام و بافت ها، عضو هاي دروني، تصويري از آن ها را براي معاينه و تشخيص ايجاد كند. در گذشته، دستگاه هاي سونوگرافي، تصاويري را با كيفيت پايين ارائه مي دادند كه خوشبختانه امروزه، با تغييري كه در پيشرفت علم و فناوري رخ داده است، دستگاه هاي سونوگرافي هوشمند، تصاويري شفاف و واضح به صورت سياه و سفيد، به صورت رنگي ارائه مي دهند. امروزه، با وجود روش ها، دستگاه هاي مختلف براي تشخيص و بررسي عضو و اندام هاي داخلي، دستگاه هاي سونوگرافي اهميت خود را از دست نداده اند و يكي از محبوب ترين روش ها است تا به راحتي و رويت كردن تصاوير با كيفيت، فرد بيمار مورد معاينه و بررسي قرار بگيرد. همچنين لازم است بدانيد كه اين روش، روشي بي خطر و هيچگونه ضرري براي بيماران به ويژه زنان باردار و جنين ندارد. چرا كه، از هيچ گونه اشعه اي استفاده مي شود و روش كار آن ها با صوت مي باشد و هيچگونه آسيبي به عضو، اندام هاي داخلي نمي رسد.

انواع پروب در دستگاه سونوگرافي:

اين دستگاه ها حاوي سه تا پروب مي باشند و بر روي بدن بيمار قرار داده مي شود و با استفاده از ژل كه اصطكاك به وجود مي آيد تا دردناك نباشد و صوت دستگاه از طريق آن ها بهتر منعكس گردد تا تصوير با كيفيت تري را نشان دهد. يكي از پروب هاي موجود در اين دستگاه ها به نام پروب تخت يا (Liner ) مي باشد كه فركانس بسيار بالايي دارد و تصاوير بسيار دقيق و واضح با عمق نفوذ كم است و اغلب براي مشاهده آپانديس، تيروئيد و اندام سطحي استفاده مي شود و پروب دومي كه حالت منحني شكلي دارد. وجه تمايز آن با نوع قبلي، وضوح تصاوير كم تر اما عمق نفوذ در اين نوع از پروب بيشتر مي باشد. به جهت معاينه و بررسي كبد، كيسه صفرا، كليه ها و... از آن ها استفاده مي گردد. سومين نوع پروب كه بيشتر براي خانم ها كاربرد دارد و پزشك با بهره مندي از آن ها قادر است با تصاوير بسيار با كيفيت، رحم را به راحتي مشاهده و معاينه نمايد. علاوه بر پروب، مهم ترين اجزاي يك دستگاه سونوگرافي، مانيتور و زاويه مي باشد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۳۴:۵۰ توسط:سينا طب موضوع: نظرات (0)